ROLEX WATCHMAKING KNOW-HOW AT KESSARIS

Υπεροχή επί το έργον

ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑ ROLEX

Στην καρδιά της φιλοσοφίας και των δραστηριοτήτων της Rolex βρίσκεται ένα μακρόπνοο όραμα. Η ιδέα της βιωσιμότητας αποτελούσε πάντοτε τον άξονα ανάπτυξης της επωνυμίας: να προσφέρει διαχρονικά και ανθεκτικά ρολόγια φτιαγμένα για να αντέξουν, με παράλληλη δέσμευση απέναντι στις μελλοντικές γενιές, μέσω πολλαπλών συνεργασιών, πρωτοβουλιών και δράσεων.

 

Η προσέγγιση αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία «Perpetual» που έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την εταιρεία από σύστασής της. Αποτελεί μια προσέγγιση η οποία συγκεντρώνει τις δεξιότητες πολλών ανθρώπων και απαιτεί επίπονη δουλειά, ημέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο. Μια απαιτητική, εντατική προσπάθεια. Η αδιάκοπη προσπάθεια της Rolex για υπεροχή.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ HANS WILSDORF, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ROLEX

Από το 1905, η Rolex διατηρεί το όραμα του ιδρυτή και δημιουργού της, Hans Wilsdorf, ο οποίος είδε το ρολόι χειρός ως ένα αντικείμενο του μέλλοντος, εμβληματικό της σύγχρονης εποχής. Ο Hans Wilsdorf έφερε επανάσταση στον κόσμο της ωρολογοποιίας ξεπερνώντας τρεις μεγάλες προκλήσεις: την παραγωγή μικρών αλλά ακριβών μηχανισμών, την ανάπτυξη μιας στιβαρής και αδιάβροχης κάσας για την προστασία των μηχανισμών από εξωτερικούς παράγοντες και, τέλος, τον εξοπλισμό του ρολογιού με ένα σύστημα αυτόματου κουρδίσματος που θα προσέφερε στον χρήστη μεγαλύτερη ευκολία σε καθημερινή βάση.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ MANUFACTURE ΤΗΣ ROLEX

Κάθε ρολόι Rolex σχεδιάζεται, παράγεται και υποβάλλεται σε δοκιμές με συνεχή προσοχή και στην απειροελάχιστη ακόμα λεπτομέρεια. Η κορυφαία αυτή προσέγγιση εκφράζεται μέσα από μια σειρά θεμελιωδών ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν κάθε ρολόι Rolex: ακρίβεια, στεγανότητα, αυτονομία, ανθεκτικότητα, απλότητα, δεξιοτεχνία, άνεση και αντοχή. Οι βασικές αυτές αρχές τεχνικής και αισθητικής καθοδηγούσαν πάντοτε το έργο της Manufacture της Rolex. Υπόσχονται στον χρήστη την εμπειρία ενός εξαιρετικού ρολογιού, τα χαρακτηριστικά του οποίου εκφράζουν μια μοναδική τεχνογνωσία.

ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑΣ

Στα καντράν των ρολογιών Rolex αναγράφεται η λέξη «Superlative». Η ένδειξη αυτή επιβεβαιώνει ότι κάθε ρολόι που φεύγει από τα εργαστήρια της Manufacture έχει υποβληθεί σε μια σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών δοκιμών που διεξάγει η Rolex στα δικά της εργαστήρια, σύμφωνα με τα δικά της, πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Οι δοκιμές αυτές δεν πραγματοποιούνται μόνο στον μηχανισμό, αλλά και στο πλήρως συναρμολογημένο ρολόι μετά την προσαρμογή του μηχανισμού κίνησης, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις στον καρπό όσον αφορά τη χρονομετρική ακρίβεια, τη στεγανότητα, το αυτόματο κούρδισμα και την αυτονομία λειτουργίας.

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Κατ' επέκταση, όλα τα εξαρτήματα ενός ρολογιού Rolex μπορούν να χαρακτηριστούν ως κορυφαία, ή αλλιώς, «superlative». Στην πραγματικότητα, κάθε ένα από αυτά υποβάλλεται σε συνεχείς, αυστηρούς ελέγχους, από τον σχεδιασμό μέχρι την τελική συναρμολόγησή του. Ο όρος «superlative» αναφέρεται, επομένως, σε κάτι πολύ περισσότερο από μια χρονομετρική πιστοποίηση. Εκφράζει μια νοοτροπία που διαπερνά κάθε τμήμα της εταιρείας και καθοδηγεί κάθε άτομο που εργάζεται για τη Rolex, ανεξάρτητα από τον ρόλο του.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Οι εξαιρετικές επιδόσεις επιτυγχάνονται μέσω της συνεχούς βιομηχανικής και ανθρώπινης προσπάθειας, η οποία βασίζεται στη διαρκή αμφισβήτηση των όσων έχουν διδαχθεί και στη συνεχή βελτίωση των τεχνικών, των εργαλείων και των δοκιμών. Αυτή η καινοτομία είναι συνυφασμένη με την επωνυμία, όπως αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 600 αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει η Rolex από τη δημιουργία της.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Ενσωματώνοντας σταδιακά όλους τους τομείς της ωρολογοποιίας στο πλαίσιο της Manufacture της, η Rolex είναι σε θέση να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες και να διαιωνίζει την προσπάθειά της για υπεροχή. Η επιλογή της αυτονομίας έχει διαμορφώσει την ταυτότητα μιας επωνυμίας που πορεύεται στο σταυροδρόμι της εκλεπτυσμένης παράδοσης και της υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό μεταφράζεται στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της, οι οποίες βρίσκονται όλες στην Ελβετία και συγκεντρώνουν περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους.