The ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller

OYSTER PERPETUAL SEA-DWELLER
Πολίτης του βυθού

Η Rolex δημιούργησε το Oyster Perpetual Sea-Dweller το 1967 για να ανταποκριθεί στην πρόκληση των παρατεταμένων υποβρύχιων αποστολών. To Sea-Dweller είναι ειδικά σχεδιασμένο για καταδύσεις διαρκείας. Χάρη στη βαλβίδα διαφυγής ηλίου που διαθέτει, μπορεί να αντέξει στην αποσυμπίεση κατά την ανάδυση και να κυριαρχήσει στην επιστροφή στην επιφάνεια - την τελική φάση της εξερεύνησης βαθέων υδάτων.

Έχοντας εγγύηση αδιάβροχης λειτουργίας σε βάθη που φθάνουν τα 610 μέτρα (2.000 πόδια) όταν παρουσιάστηκε το 1967 και στη συνέχεια στα 1.220 μέτρα (4.000 πόδια) από το 1978 και μετά, το Sea-Dweller συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου καταδυτικού ρολογιού.


Δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες ως μέρος του προγράμματος Tektite, το οποίο ξεκίνησε σε συνεργασία με τη NASA, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το αμερικανικό κράτος το 1969, το Sea-Dweller χρησιμοποιήθηκε κατά τα πρώτα μεγάλα πειράματα σε υποβρύχια περιβάλλοντα.

Η νέα όψη της κατάδυσης

Τη δεκαετία του ’60, η λεγόμενη κατάδυση «κορεσμού» κατέστησε δυνατή την παραμονή σε μεγάλα βάθη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συνίσταται στην τοποθέτηση του δύτη σε περιβάλλον υπό πίεση, προκειμένου να αναπαράγεται η πίεση που επικρατεί στο υποβρύχιο περιβάλλον εργασίας του. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να υποβάλλεται σε μία και μόνο διαδικασία αποσυμπίεσης, στο τέλος της αποστολής.


Η διαδικασία αυτή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ρολόι. Οι δύτες αναπνέουν ένα μείγμα αερίων που αποτελείται κυρίως από ήλιο, του οποίου τα εξαιρετικά μικροσκοπικά άτομα μπορούν να διαπεράσουν την κάσα. Κατά την επιστροφή στην επιφάνεια, το ήλιο που έχει παγιδευτεί εντός ενδέχεται να προκαλέσει ένα φαινόμενο υπερβολικής εσωτερικής πίεσης που μπορεί να διακυβεύσει την ακεραιότητά της.

Επιτυγχάνοντας αποσυμπίεση με τη βαλβίδα διαφυγής ηλίου

Προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό, το 1967 η Rolex εισήγαγε το Sea-Dweller, ένα καταδυτικό ρολόι με βαλβίδα διαφυγής ηλίου. Αυτή είναι βιδωμένη στην κάσα και αποτελείται από έναν ερμητικό κύλινδρο, πιστόνι, δακτύλιο στεγανότητας και ελατήριο, λειτουργώντας σαν βαλβίδα ασφαλείας. Όταν η εσωτερική πίεση στην κάσα είναι πολύ ψηλή, ανοίγει αυτόματα, επιτρέποντας στα άτομα ηλίου να διαφύγουν.

 

Πλήρης αναγνωσιμότητα

Το καντράν Chromalight, αποκλειστική τεχνολογία της Rolex, προσδίδει στο Sea-Dweller βέλτιστη αναγνωσιμότητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ενδείξεις ωρών, οι δείκτες, η ενσωματωμένη κάψουλα και η στεφάνη είναι γεμισμένα ή επικαλυμμένα με το χέρι με ένα φωσφορίζον υλικό που εκπέμπει έντονο μπλε φως μεγάλης διαρκείας - έως και δύο φορές περισσότερο από τα παραδοσιακά φωσφορίζοντα υλικά.

Ενισχυμένη στεγανότητα

Το Sea-Dweller διαθέτει κορώνα κουρδίσματος Triplock. Αυτή η βιδωτή κορώνα εφευρέθηκε το 1970 και αποτελείται από τρεις ζώνες στεγανότητας. Ενισχύει την αδιαπερατότητα της κάσας Oyster 43 mm του Sea-Dweller, της οποίας η μεσαία κάσα είναι κατασκευασμένη από συμπαγές ατσάλι Oystersteel, ένα κράμα ιδιαίτερα ανθεκτικό στην οξείδωση.

Ένα ρολόι για πολίτες των θαλασσών

Εξερευνητές και ωκεανογράφοι, όπως η Sylvia Earle, καθώς και υποβρύχιοι φωτογράφοι, όπως ο David Doubilet, είναι αφοσιωμένοι στη διατήρηση των ωκεανών και γνωρίζουν ότι είναι ο πιο πολύτιμος πόρος μας. Φορούν ένα Sea-Dweller που αντικατοπτρίζει το πάθος και την αφοσίωσή τους.


Η Rolex συνεργάζεται επίσης με την Comex (Compagnie Maritime d’Expertises) από το 1971 Επί αρκετές δεκαετίες, το Sea-Dweller εξοπλίζει τους δύτες της γαλλικής εταιρείας, η οποία ειδικεύεται στην υποβρύχια μηχανική και την υποβρύχια τεχνολογία και παρέμβαση.

Επισκεφθείτε μας για να γνωρίσετε από πρώτο χέρι το Sea-Dweller

Ως επίσημος διανομέας Rolex, είμαστε οι μόνοι διανομείς με δικαίωμα πώλησης ρολογιών Rolex. Χάρη στις απαραίτητες δεξιότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή που θα σας συντροφεύει για πάντα.

espa info