ROLEX and the Ryder Cup

Rolex και Golf
Η ROLEX ΚΑΙ ΤΟ RYDER CUP

Η Rolex αποτελεί Παγκόσμιο Συνεργάτη του Ryder Cup, η 44η διοργάνωση του οποίου λαμβάνει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023 στην Ιταλία. Το Ryder Cup, το οποίο χρονολογείται από το 1927, είναι μία από τις πιο προβεβλημένες αθλητικές εκδηλώσεις παγκοσμίως. Κάθε δύο χρόνια, αυτό το ομαδικό τουρνουά φέρνει αντιμέτωπη την Ευρώπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διεξάγεται εναλλάξ σε κάθε ήπειρο. Στον διαγωνισμό θα αναμετρηθούν οι καλύτεροι παίκτες του γκολφ σήμερα - έμπειροι παίκτες και νέα ταλέντα- και κάθε ομάδα θα καθοδηγείται από πρώην πρωταθλητές που θα λειτουργούν ως αρχηγοί εκτός παιχνιδιού.

Το Ryder Cup αντανακλά εξαιρετικές ιδιότητες: ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και πίστη στην ομάδα. Οι αγώνες, μερικές φορές σκληροί, εξελίσσονται με τον μέγιστο σεβασμό μεταξύ των αντιπάλων. Αυτές οι συναναστροφές είναι επίσης προνομιακές στιγμές μετάδοσης μεταξύ καταξιωμένων πρωταθλητών και νεότερων ελίτ παικτών του γκολφ.

Συνοδεύοντας την ευρωπαϊκή ομάδα από το 1995, η Rolex αποτελεί επίσης Παγκόσμιο Συνεργάτη του Ryder Cup από το 2021.

Η συνταγή της επιτυχίας

Το μοναδικό κόνσεπτ του Ryder Cup - τρεις ημέρες αγώνων, αγώνες μεταξύ ζευγαριών ή μονών, χωρίς χρηματικό έπαθλο - δημιουργεί ένα πνεύμα συντροφικότητας και συνεργασίας, που ξεπερνά τις συνήθεις αντιπαλότητες του επαγγελματικού κυκλώματος. Οι δύο πρώτες ημέρες αφιερώνονται στους αγώνες μεταξύ ζευγαριών. Από αγώνες fourball (κάθε παίκτης παίζει με τη δική του μπάλα και μόνο το καλύτερο σκορ μετράει) έως αγώνες foursome (οι συμπαίκτες εναλλάσσονται για να παίξουν με την ίδια μπάλα), τα ζευγάρια που σχηματίζονται σε κάθε ομάδα ανταγωνίζονται σε μορφή match-play, προσπαθώντας να κερδίσουν κάθε τρύπα ολοκληρώνοντάς την με τον μικρότερο δυνατό αριθμό χτυπημάτων. Στο τέλος του διαγωνισμού, το δίδυμο που κερδίζει τις περισσότερες τρύπες, κερδίζει τον αγώνα και έναν πόντο για την ομάδα του. Η Κυριακή αφιερώνεται σε 12 μεμονωμένους αγώνες, επίσης σε μορφή match-play. Η πρώτη ομάδα, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 14 βαθμούς κερδίζει το πολυπόθητο Samuel Ryder Trophy. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το τρόπαιο παραμένει στον υπερασπιστή του πρωταθλήματος.

Το βουητό του κυπέλλου

Με περισσότερους από 200.000 παρόντες θεατές κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα και εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, το Ryder Cup είναι ένα εξαιρετικό γεγονός στον κόσμο του γκολφ.

 

Ενώνει παίκτες και φιλάθλους στην παθιασμένη υποστήριξη μιας ομάδας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα, που δεν μοιάζει με καμία άλλη στον χώρο του γκολφ. Ο θόρυβος του κοινού παροτρύνει τους παίκτες να τα δώσουν όλα για το καλό του συνόλου. Κινούμενος σε αυτό το πνεύμα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 2018 στη Γαλλία, ο Πρεσβευτής της Rolex Francesco Molinari έγραψε ιστορία στον διαγωνισμό κερδίζοντας και τους πέντε αγώνες του, τέσσερις διπλούς και τον μονό. Πριν από αυτόν, κανένας Ευρωπαίος παίκτης δεν είχε πετύχει τέτοιον άθλο.

Rolex και Γκολφ
Ένα θεμέλιο που βασίζεται σε κοινές αξίες

Το γκολφ είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Ενσωματώνει αξίες που το καθιστούν μια εμπειρία διαφορετική από κάθε άλλη. Ακρίβεια, ακεραιότητα, ταπεινότητα και σεβασμός. Αυτές είναι οι αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες στην ταυτότητα της Rolex. Για αυτόν τον λόγο η Rolex, για 60 σχεδόν χρόνια, υποστήριζε το γκολφ. Αυτή η μακροχρόνια δέσμευση ξεκίνησε το 1967 με τον θρυλικό πρωταθλητή Arnold Palmer, στον οποίο προστέθηκαν ο Jack Nicklaus και ο Gary Player, γνωστοί ως «The Big Three». Τώρα επεκτείνεται στα κορυφαία ιδρύματα και εκδηλώσεις, καθώς και στους κορυφαίους παίκτες και τα νεότερα ταλέντα του αθλήματος.

Επισκεφθείτε μας για να γνωρίσετε από πρώτο χέρι το Day-Date

Ως επίσημος διανομέας, είμαστε οι μόνοι διανομείς με δικαίωμα πώλησης ρολογιών Rolex. Χάρη στις απαραίτητες δεξιότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή που θα σας συντροφεύει για πάντα.

espa info